Så funkar det

Välkommen till vår webshop!

Köpvillkor

Faktura

När du skickar in din beställning väljer du betalningssätt. Normalt köper du på 14 DAGARS FAKTURA, dvs vi skickar en faktura i samband med att vi levererar din beställning. Fakturadatum är normalt samma dag eller dagen efter att vi skickat ut varan och du har 14 dagar på dig att betala.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 2% per månad + referensräntan.

Räntefritt / avbetalning

Vill du ha längre kredit kan du genom vårt samarbete med Wasa Kredit handla räntefritt på längre perioder.

Ånger-fjortondagar

Du kan alltid ångra dig om du handlar en vara på postorder av JAM. Ångerrätten gäller i 14 dagar under förutsättning att varan är oanvänd, i oskadat skick och återsänds i originalförpackningen. Programvara måste vara obruten för att vi ska kunna godkänna retur. Vid retur av varor är det kunden som betalar returfraktkostnaden. Vid korrekt genomförd retur enligt Konsumentköplagen betalas varans fulla pris tillbaka med undantag för fraktkostnader. Se till att en kopia av bekräftelsmailet alltid medföljer försändelsen.

Fraktkostnad

Gratis frakt inom Sverige! Vi bjuder på frakten när du handlar via vår webshop - minimiorder är 500kr och det gäller upp till 20kg.

Garanti

Som privatperson har du alltid 1 års garanti mot fabrikationsfel hos oss på nya varor. Du har även enligt lag en utökad garanti upp till 3 år enligt vissa regler där du måste kunna påvisa att det verkligen har varit fel på varan och inte på handhavandet mm.

JAM lämnar också alltid 3 månaders garanti på begagnade varor. Den ettåriga garantin mot fabrikationsfel sköts normalt om av våra leverantörer. Det kan således ta lite tid att få varan reparerad, men vi skyndar självklart på så bra vi kan.

Skicka därför aldrig in en vara direkt till oss utan att kontakta oss först - ibland är det smidigare om du skickar varan till den reparatör som vår leverantör anlitar - och det går också fortare för både dig och oss. JAM står förstås alltid för garantin - om t ex en leverantör skulle lägga ner eller försvinna så är det förstås JAM som står för garantin - sedan är det vårt problem att få kompensation från vår leverantör - inte ditt.

Butik

OBS! När du handlar över disk i någon av våra butiker gäller bestämmelserna i Köplagen, dvs du har inte rätt till Öppet Köp om du inte begärt det från början.

Vi reserverar oss för ev. fel vad gäller priser och specifikationer som kan ändras när som helst utan föregående varning p.g.a. rena felskrivningar, fel uppgifter från våra leverantörer, valutaförändringar, missuppfattningar när vi e-mailar svar på förfrågningar osv

Företagsleasing - så här enkelt funkar det!

JAM kan numera i samarbete med Ikanobanken erbjuda mycket förmånlig leasing.

Villkor:

* Vem kan köpa på leasing? Alla bolagsformer som aktiebolag, handelsbolag osv samt även stiftelser och föreningar kan köpa på leasing, kravet är att det är en registrerad firma och inte en privatperson.

* Lägsta belopp 20.000:-.

* Normalt tar vi 36 månaders leasing men har du andra önskemål tar du kontakt med Dragan på dragan@jam.se eller tel 08-410 510 83 så skall vi se om det går att ordna.

* Leasingkostnaden är 2,89% per månad (per 23/2 2007) med 10% restvärde under en leasingperiod på 36 månader.

* Leasinghyran betalas varje månad i förskott.

* Ingen handpenning krävs.

Exempel:

* Du handlar utrustning för 30.000:-.

* Du betalar 2,89% av beloppet per månad - dvs 867:- i 36 månader (det blir 31.212:- totalt).

* Därefter kan du köpa ut leasingobjektet för 10% av nypriset, dvs 3.000:-. Sedan är det ditt. Den som köper ut objektet behöver inte vara den som betalat leasingen.

* Du drar av kostnaden kontinuerligt på din firma/förening/stiftelse/AB.

* Totalkostnaden är således 34.212:- för 3 års finansiering enligt ovan jämfört med att du betalar den kontakt med 30.000:-, skillnaden blir 4.212:- vilket blir ungefär 117:-/månad. Dessa priser ovan gällde i det ränteläge som var den 23/2 2007.

* En aviavgift på 20:-/avisering tillkommer.

* Har du inte en gällande försäkring för utrustningen måste du köpa till en sån - en allriksförsäkring genom Leasingbolaget kostar 2,75% av beloppet per år.

Vill du köpa på leasing?

* Kontakta den säljare du brukar ha kontakt med på någon av JAMs butiker eller hör av dig till Jerker på jerker@jam.se, tel 08-410 510 88. Det tar bara några dagar att få besked och det kostar inget att fråga. Ingen uppläggningsavgift heller.

* När avtalet mellan ditt företag och Finans AB Barck är godkänt fakturerar JAM den order du lagt till Finans AB Barck och dom fakturerar i sin tur ditt företag.

* En bra finansiering gör det möjligt för dig att skaffa bra utrustning utan att kapital binds upp och du kan börja tjäna pengar på den snabbare än du betalar leasingen. Vi på JAM och Finans AB Barck brukar inte vara omöjliga om du senare vill byta upp dig eller komplettera utrustningen.

Leverans och frakt:

* Vi skickar varan så snart vi kan - normalt inom bara några dagar efter att Barcken godkänt dig som leasetagare.

* Samtliga priser och exempel ovan är inkl. moms.

* JAM bjuder på frakten inom Sverige, det gäller dock inte skrymmande varor (20kg och uppåt och mindre köp än 500kr). Är det stora prylar som en kontrabas, en 4X12 gitarr-rigg eller ett trumset kontaktar vi dig först för att stämma av fraktkostnaden. OBS! Du kan inte ta frakten på leasing!

* Om det strular, du kanske undrar varför din beställning inte dykt upp som överenskommet, mailar du i första hand order@jam.se, och om inte det hjälper ringer du 08-61 22 123.

Blir du inte godkänd som leasetagare kan du välja att förskottsbetala. Du får då ett e-mail av oss med alla uppgifter om vart du skall betala osv. och sedan skickar vi prylarna så snart vi sett din inbetalning.

Vårt PG är 476 39 99 - 2. Vårt BG är 5646-4415

Privatpersoner kan inte köpa på Leasing hos oss - privatpersoner köper istället Räntefritt!

Läs Klarnas dataskyddspolicy här